IKEA-Hacks (10x) Ikea Hack


De PAX kast, BILLY boekenkasten en niet te vergeten het LACK tafeltje klinken je vast bekend in de oren. De kans dat jij één van deze meubels, of misschien wel allemaal, in huis hebt is erg groot. Deze IKEA-meubels zijn namelijk onder veel mensen geliefd. Het is dan ook niet gek om je te bedenken dat deze items meerdere malen per dag over de toonbank vliegen in één van de IKEA-filialen in Nederland. Natuurlijk is het altijd minder leuk als jij vol trots je nieuwe tafel, kast of bed laat zien, maar niemand echt enthousiast reageert. De reden hiervoor is eigenlijk heel simpel. Omdat deze meubels zo populair zijn, heeft iedereen ze al in huis en zijn ze niet bepaald bijzonder meer!

10 buitengewone IKEA-hacks

Om ervoor te zorgen dat je de volgende keer wel een enthousiaste reactie krijgt als je je nieuwe meubels aan mensen laat zien, hebben wij 35 IKEA-hacks voor je verzameld. Niemand die de BILLY kast zal herkennen als jij hem hebt omgetoverd tot iets prachtigs.

1. De RUNNEN terrasvlonders

Badmat-van-ikea-terrasplankjes

Wil jij een badmat die niemand anders heeft? Dan is deze eerste IKEA-hack de oplossing. Hij is namelijk helemaal gemaakt van terrasvlonders die dus eigenlijk bedoeld zijn voor buiten.
Zo krijg je in je eigen badkamer een beetje het gevoel alsof je naar de spa gaat. Tot rust komen gaat dus zeker lukken met deze badmat in je badkamer.
Wil je meer informatie over hoe je deze badmat zelf kunt maken?

2. Het BEKVÄM kruidenrek

Bekvan-kruidenrek-als-kantoorplanken
Een kruidenrek is natuurlijk erg handig voor in de keuken, maar je kunt er ook hele leuke andere dingen mee doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze leuke opbergplankjes? Je kunt er boeken kwijt, maar ook schriften, leuke foto’s of kleine frutsels. Helemaal leuk voor de kamer van je tienerdochter of gewoon voor jezelf.

3. De BILLY boekenkast

Bibliotheekkast-van-billy-kasten

Heb jij altijd al een grote kast willen hebben die helemaal opgaat in het interieur? Dan is deze IKEA-hack misschien wel precies wat je zoekt! Je kunt ontzettend veel kwijt in deze kast en je kunt hem zo groot maken als je zelf wilt.

Om te ontdekken welke stappen je allemaal moet volgen om deze kast zelf te maken!

4. Nogmaals de BILLY boekenkast

Billy-boekenkasten-in-de-keuken

De BILLY boekenkast ken je inmiddels wel. Maar heb je je ook wel eens bedacht dat je er meer mee kunt dan alleen boeken opbergen? Wat dacht je bijvoorbeeld van deze handige opbergruimte voor kookboeken, ingrediënten en keukenapparatuur?

5. De LACK tafel

Duplo-tafel

DUPLO is onder peuters en kleuters altijd een hit, dus met deze tafel ga je zeker scoren bij je kleine hummel. Extra handig is dat je de DUPLO ook meteen makkelijk op kunt ruimen als er bijvoorbeeld mee gegooid wordt.

6. De EKBY LERBERG ophangsteunen

Ekby-lerberg-kledinghangers
Heb je eigenlijk te weinig ruimte om een kledingkast kwijt te kunnen in je kamer, of wil je gewoon graag ieder moment van de dag naar je favoriete outfits kijken? Dan is deze IKEA-hack echt iets voor jou!

Met behulp van deze simpele ophangsteunen maak je namelijk binnen een handomdraai een open kledingkast. Je kunt dus iedere ochtend je eigen kledingzaak binnenstappen, op zoek naar de perfecte outfit.

7. De EKBY HEMNES plank

Hangende-boekenplank
De meeste boekenplanken zijn kaarsrecht, zodat de boeken netjes blijven staan. Hier is er echter voor gekozen om een bruggetje te maken, zodat de boeken tegen elkaar leunen. Hierdoor zijn boekensteunen niet meer nodig!

8. De TARVA ladenkast

IJskast-van-Tarva-kast
De meeste meubels van de IKEA zijn bedoeld voor binnen, maar dit voorbeeld laat zien hoe je ze ook buiten kunt gebruiken. Je kunt ze zelfs ombouwen tot heuse ijskasten, zodat je biertje altijd koud staat!

9. Nóg een TARVA ladenkast

Ikea-ladenkast
De TARVA ladenkast ziet er op het eerste gezicht misschien wat saai uit, maar met een beetje creativiteit kun je er prachtige dingen van maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze prachtige kast? Waarschijnlijk zou je hem niet eens herkennen als TARVA kast en dat is bij deze IKEA-hacks natuurlijk precies de bedoeling!

10. De RONGLAN spiegel

Ikea-spiegel
Je spiegel ophangen doe je vaak door een spijker in de muur te slaan waar je je spiegel aan bevestigt, maar deze IKEA-hack laat zien dat het ook anders kan. De riemen geven het geheel namelijk meteen een hele andere uitstraling dan wanneer er alleen een spiegel zou hangen. Veel mooier!

Je kunt natuurlijk ook kiezen om deze IKEA-hack uit te voeren met touw of ander materiaal.